Изключително високи технически изисквания

Модерен производствен завод за OSRAM

На немския производител на осветление OSRAM му беше нужен нов производствен завод. Съоръжението (17 786 м2) за цифрови компоненти за осветление се намира в Индустриален парк Пловдив. Пакет FIDIC Silver Book „до ключ“, този комплексен проект включваше изграждането на производствено хале със складови и технически помещения и двуетажна офис структура. Проектът включваше и инфраструктура на парцела, озеленяване и външни връзки (като пътища, електричество, вода, канализация и газ), както и координация на всички административни процедури.

Характеристики на проекта

Име на проект
Модерен производствен завод за OSRAM
местоположение
Пловдив, България
клиент
ОСРАМ Осветление ЕООД
категория
Офиси
Логистики и производства
повърхност
17.786 m²
Типов договор
FIDIC Сребърна книга
Период на изпълнение
2016 -2017

Поетапно изграждане в три фази

Изграждането се осъществи в три фази, което позволи обучение на персонала, инсталиране на оборудване и производство, което да се извършва по време на строителните дейности.

  • Фаза 1 – Изграждане на една трета от зоната за производство, склада и офисите
  • Фаза 2 – Завършване на производствената зона и разпределение на техническото оборудване и съответните инсталации
  • Фаза 3 – Проектиране и строителство на специализираните производствени зони със специфични изисквания

Високи изисквания и специфични инсталации за сградата

Всичко беше извършено според спецификациите на клиента. Това включваше създаването на производствена зона с ESD настилки, отопление и климатизация. Включени бяха също система за мониторинг на температурата и влажността, микроклимат на високо ниво и осветление в работните зони и инсталации за сгъстен въздух и азот.В допълнение, Cordeel инсталира VdS-сертифицирана спринклерна система и резервоар, както и съоръжения за пожарна безопасност в съответствие с най-високите стандарти на ЕС. Включена беше и темперирана складова зона с отделена защита от експлозии за опасни материали, както и система без искри.