orbico-front.jpg

От земеделска земя до модерен логистичен център – професионален дивелопмънт

НОВ ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР ЗА ОРБИКО БЪЛГАРИЯ

Доверието в Кордеел не само като строител, а и като пълен дивелопър, бе потвърдено за пореден път през 2019 г. – този път от Орбико България – един от най-големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги в България. Компанията, част от хърватската Орбико Груп, събра под един покрив в покрайнините на София целия си бизнес - администрация, логистика и други услуги от богатото портфолио на компанията.
Orbico.jpg
Orbico5.jpg

Характеристики на проекта

Име на проект
НОВ ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР ЗА ОРБИКО БЪЛГАРИЯ
Местонахождение
София, България
Клиент
Орбико България ЕАД
Категория
Логистични сгради, Офис и корпоративни сгради
Застроена площ
35200.00 m²
Главен изпълнител
Cordeel Bulgaria EAD
Тип на договора
Строителство и отдаване под наем
Период
2019 - 2021

Всичко на една площадка

Върху собствен терен от близо 58 000 м2 намерихме място за всичко и всички – Логистична сграда с 38 товаро-разтоварни рампи, с мецанин ниво и РЗП от 31 200 м2, включваща в себе си склад с температурен режим 17-20 °С с площ над 7 500 м2, техническа зона и офисни помещения, а също и модерен стъклен пет етажен офис, успял да приюти на своите 4 000 м2 всички служители в компанията. На площадката изпълнихме и всички външни технически съоръжения – локално водочерпене, резервоари за вода за спринклерната инсталация с общ обем над 800 м3, инфилтрационни обеми за дъждовните води, помпени станции и пречиствателно съоръжение и др. Изградихме и необходимите паркоместа и чудесно озеленяване – за да имат хората максимален комфорт в новия си Дом за бизнес.

 

Предизвикателство и висок риск

За да стигнем до този изключителен краен резултат на нашия Проект до ключ поехме сериозната отговорност не само на проектант и строител на сградите, а и тази да осигурим всички външни връзки. За тази цел проектирахме и въведохме в експлоатация близо 4 500 м електротрасе 20 kV, локално платно за достъп с дъжина 280 м, както и осигурихме локално водочерпене чрез сондажен кладенец с дълбочина 100 м. Доброто управлението на клиентските изисквания и спецификации и техните промени в една динамичната строителна среда, както и сериозната координация при административните процедури ни помогнаха да завършим проекта в срок и такъв, какъвто бе нужен на Орбико България.