ТЕВА (БАЛКАНФАРМА - ДУПНИЦА АД)

Инвеститор на годината 2021

Тева - Нов производствен цех с обслужващи съоръжения и междуцехови комуникации

Компанията е глобален лидер в производството на медикаменти и биофармацевтични продукти. Целта на проекта е увеличаване капацитета за производство на пелетни продукти в завода в Дупница с до 1 Милиард производствени единици годишно според продуктовия микс – таблетки и капсули.
ТЕВА (БАЛКАНФАРМА - ДУПНИЦА АД)
ТЕВА (БАЛКАНФАРМА - ДУПНИЦА АД)

Характеристики на проекта

Име на проект
Тева - Нов производствен цех с обслужващи съоръжения и междуцехови комуникации
Местонахождение
Дупница, България
Клиент
ТЕВА (БАЛКАНФАРМА - ДУПНИЦА АД)
Категория
Производство
Застроена площ
9000.00 m²
Главен изпълнител
Cordeel Bulgaria EAD
Тип на договора
Главен Изпълнител
Период
2021 - 2023

Изключителен обхват на проекта

Изграждане на чисто ново производствено съоръжение Таблетен 4 с топла връзка към съществуващия Таблетен 2. Предмет на изпълнението е и интегриране на технологичните инсталации и системи за управление на процеси между новата производствена сграда и съществуващите такива. Предвидени са и резервирани мощности за бъдещето разширение. В обхвата на проекта е надграждане на инфраструктурата и технологичните системи на площадката на Тева. Сградата е развита на четири етажа с няколко допълнителни технически съоръжения. Приблизително 5000 m2 от новата производствена сграда са чисти помещения ISO 8, оборудвани с 5 стаи за гранулиране, 4 стаи за приготвяне на разтвори, зони за пресяване, размерване, обвиване, смесване, капсулиране, таблетиране, зони за почистване и съхранение. Освен като чисти, производствените помещенията са класифицирани и като потенциално експлозивна атмосфера.

 

Изпълнение с усет към нуждите на Клиента

Комбинацията от всички изисквания, на които трябваше да отговори фармацевтичния завод изискваха пределно внимание към всеки детайл в процеса. Според предназначението си помещенията са проектирани със специфично оборудване и материали, голяма част от които доставихме от международни компании в условията на икономика на дефицит.

За функционалните и производствените цели сградата е оборудвана с много на брой и внушителни по обем технологични системи и инсталации, всяка от които със специфични изисквания:

·         ОВК Инсталация и Въздухопроводни системи за процесно оборудване

·         Силова и Слаботокова Електрическа Инсталация

·         Компресиран Въздух

·         Азот

·         Пречистена Вода

·         Пара – технологична и чиста

·         Разтворители

·         Подгряване и Охлаждане на разтворители и на съдове за разтворители

·         Вакуумна и Обезпрашителна Инсталация

·         Клийн ин плейс

·         Билдинг Мениджмънт Систем

·         Пеногасителна инсталация

·         Производствени, площадкови и сградни ВиК инсталации

 

Изпълнението на всички тези инсталации беше съобразено с фиксирани дати за доставка на оборудване, 10 000 кв.м антистатични, епоксидни и полиуретанови настилки, 8000 кв.м. системи от чисти панели внос от Азия и редица други предизвикателства. Kачественото и навременно приключване на проекта бяха плод на изключителна координация, сериозни технически познания и контрол върху целия процес.

 

Професионализмът в съвместна работа от страна на ТЕВА и Кордеел България доведоха до успешното реализиране на новата производствена сграда.