bsr_3.jpg

Екологичен бетон от въглероден диоксид

Нова 11-етажна офис сграда за BSR

BSR Sofia One е офис парк в източната част на центъра на София. Сграда 2 (17 240 м2) достига до височина от приблизително 50 м. С приземен етаж и още 11 етажа с офиси (плюс техническа зона на покрива), сградата предлага много гъвкаво работно пространство без колони.
bsr_1.jpg
bsr_4.jpg

Характеристики на проекта

Име на проект
Нова 11-етажна офис сграда за BSR
Местонахождение
София
Клиент
БСР София АД
Категория
Офиси
Застроена площ
17240.00 m²
Тип на договора
Главен Изпълнител
Sustainability
BREEAM Много добър
Период
2016-2017

Въглеродно укрепване на колони и плочи 

Структурата има централно вертикално ядро, което включва две стълбища и пет бързи пътнически асансьора. Сградата е ситуирана върху съществуваща бетонна плоча над подземен паркинг на две нива. Първоначално проектът беше проектиран с 10 етажа. Въпреки това той трябваше да бъде проектиран наново поради изискването на клиента за допълнителен етаж. Товарът на допълнителния етаж изискваше плочата и колоните в подземните нива да бъдат укрепени с въглерод. Това включваше използването на плочи от въглеродни влакна и специален епоксиден ремонтен разтвор.

Модерен индустриален дизайн на единадесетия етаж 

Освен конструкцията на основата на сградата, основен аспект на проекта беше завършването на офис пространството на последния етаж съгласно най-високите спецификации. Таванът беше направен с видими инсталации и покри всички необходими изисквания за постигането на перфектна ортогоналност. В допълнение, стъклените стени на заседателните зали са изработени по поръчка, а обикновените стени, включващи декоративни тухли и осветителни тела, са доставени от Япония.