Ficosota-Food.jpg

Проектиране и строителство, поверени на Кордеел

Предприятие за тестени и сладкарски изделия Фикосата фууд - Верде

Фикосота Фууд е производител на хранителни продукти, достигащи до 4 континента по света и над 38 страни. Компанията предприема това инвестиционно начинание, мотивирано от огромният потенциал, който виждат в развитието на продукта и сегмента на нетункваните вафли. В подкрепа на това решение е и отчетените сериозни ръстове на продажбите на продуктите с бранда My Motto зад граница. Крайния резултат довежда до реализацията на нова високотехнологична база ( 8216 кв.м.) с лаборатория и модерни офиси, намираща се в гр. Шумен и в непосредствена близост до производствената площадка на останалите продукти на бранда Фикосота фууд.
Ficosota-Food-3.jpg
Ficosota-Food-2.jpg

Характеристики на проекта

Име на проект
Предприятие за тестени и сладкарски изделия Фикосата фууд - Верде
Местонахождение
Шумен, България
Клиент
Фикосота Фууд
Категория
Офиси, Логистики и производства
Застроена площ
8220.00 m²
Тип на договора
Главен Изпълнител
Период
2020

Впечатляващ и нестандартен индустриален дизайн

Екстериора на сградата съчетава видими бетони, метални повърхности и енергийно ефективно остъкляване, използвани премерено, за ясно оформяне и акцентиране на функционалните обеми. Специално внимание е отделeно на зоните за почивка на служителите. В административния блок са предвидени две открити градини и патио. А за връзка със съществуващите производствени мощности е изградена „топла връзка“ към съседната сграда, която има и ролята на модерно обзаведена столова за хранене. Завършека на интериорния облик на сградата следва концепцията на екстериорната й визия и впечатлява. Обособените складова зона, производствена зона  и административно-битов блок са функционално организирани и осигуряват комфортна, здравословна и безопасна среда на работа.

 

Високотехнологично производство, изискващо високоефективни инсталации и системи

В проекта са залегнали и изградени високотехнологични решения от водещи доставчици на специфично технологично оборудване. Поточните линии са напълно автоматизирани и високоефективни, което прави екип от 10 души напълно достатъчен за управлението на производствения процес. Опаковането на готовата продукция също е автоматизирано посредством високотехнологичен робот и спомагателно оборудване. При проектирането и изграждането на сградата е отделено специално внимание на ефективността на климатичните системи, системите за контрол на влажността и за пречистване на пресен въздух, висококачественото осветление и енергийната ефективност. Удоволетворени са много високите хигиенните изисквания към производствените помещения.

Свързани проекти