osram_1.jpg

Изключително високи технически изисквания

Модерен производствен завод за OSRAM

На немския производител на осветление OSRAM му беше нужен нов производствен завод. Съоръжението (17 786 м2) за цифрови компоненти за осветление се намира в Индустриален парк Пловдив. Пакет FIDIC Silver Book „до ключ“, този комплексен проект включваше изграждането на производствено хале със складови и технически помещения и двуетажна офис структура. Проектът включваше и инфраструктура на парцела, озеленяване и външни връзки (като пътища, електричество, вода, канализация и газ), както и координация на всички административни процедури.
osram_3.jpg
osram_2.jpg

Характеристики на проекта

Име на проект
Модерен производствен завод за OSRAM
Местонахождение
Пловдив, България
Клиент
ОСРАМ Осветление ЕООД
Категория
Офиси, Логистики и производства
Застроена площ
17786.00 m²
Тип на договора
FIDIC Сребърна книга
Период
2016 -2017

Поетапно изграждане в три фази

Изграждането се осъществи в три фази, което позволи обучение на персонала, инсталиране на оборудване и производство, което да се извършва по време на строителните дейности.

  • Фаза 1 – Изграждане на една трета от зоната за производство, склада и офисите
  • Фаза 2 – Завършване на производствената зона и разпределение на техническото оборудване и съответните инсталации
  • Фаза 3 – Проектиране и строителство на специализираните производствени зони със специфични изисквания

Високи изисквания и специфични инсталации за сградата

Всичко беше извършено според спецификациите на клиента. Това включваше създаването на производствена зона с ESD настилки, отопление и климатизация. Включени бяха също система за мониторинг на температурата и влажността, микроклимат на високо ниво и осветление в работните зони и инсталации за сгъстен въздух и азот.В допълнение, Cordeel инсталира VdS-сертифицирана спринклерна система и резервоар, както и съоръжения за пожарна безопасност в съответствие с най-високите стандарти на ЕС. Включена беше и темперирана складова зона с отделена защита от експлозии за опасни материали, както и система без искри.

Свързани проекти