lidl_1.jpg

Най-големият логистичен център в България

Нов логистичен център за Lidl

Lidl е сред топ 3 на веригите супермаркети в България. С площ 50 620 м2, неговият нов логистичен център близо до Кабиле (Ямбол) предлага директен достъп до магистрала Тракия. Складът има почти 29 000 места за съхранение на опакована храна и на нехранителни продукти за срок от няколко часа до няколко месеца.
lidl_3.jpg
lidl_2.jpg

Характеристики на проекта

Име на проект
Нов логистичен център за Lidl
Местонахождение
Кабиле (Ямбол), България
Клиент
Лидл България ЕООД & КО
Категория
Офиси, Логистики и производства
Застроена площ
50620.00 m²
Тип на договора
Главен Изпълнител
Sustainability
BREEAM Отлично
Период
2015 - 2017

Най-големият логистичен център в България

Едноетажният склад се състои от шест пожаробезопасни зони, отделени със стени от бетонни панели. Всяка зона обхваща до 10 000 м2. Има 124 докове с рампи за товарене и разтоварване на тежки камиони, 36 места за тежкотоварни превозни средства и 120 паркоместа за служителите. Двуетажната структура на офиса (1 457 м2) е монолитна рамкова конструкция с неносещи външни и вътрешни преградни стени.

BREEAM етикет за отличие

Този проект, който беше изпълнен, съгласно най-новите тенденции в строителството, както и най-новите технически изисквания на Lidl, е единственият логистичен център в България, който е получил BREEAM етикет за отличен дизайн. При построяването на центъра са използвани трайни материали, щадящи околната среда; той е оборудван със соларни панели, изцяло с LED осветление и със система за управление на сгради. Складът консумира с 30% по-малко енергия от една стандартна сграда.

Свързани проекти